wardrobe

I´m all packed and ready for Interiør & Boligmessen in Bergen, and can´t wait to have an inspiring and fun weekend with wonderful people – it will be an energy boost for sure! One of the highlights this weekend will definitely be the mood board workshop with Gudy Herder that I mentioned for you a while back. Hopefully I will come back with lots of inspiration! Will I see any of you there?

You can follow me on Instagram ( and my Instastory ) to see what we are up to this weekend if you want..

Happy weekend!

clothing rail
photos © Nina Holst

Stylizimo Shop

// Annonse

10 tips til soverommet

Visste du at søvn er den aktiviteten du bruker mest tid på i løpet av livet? Faktisk går så mye som 24 år og 4 måneder hos en gjennomsnittlig person til å sove. Jeg var faktisk ikke klar over det selv at så mye av tiden ble brukt i sengen, og med disse fakta så er det vel ingen tvil om at å investere i en god seng er en av beste investeringene man kan gjøre?

Hos Ekornes Beds, som produserer Svane, har de tatt dette på alvor og produserer senger av ypperste kvalitet som er tilrettelagt deg. En seng er ikke bare en seng da vi har alle ulike preferanser, noe som er grunnen til at Svane har en kolleksjon som dekker alle behov. De sier at det er det indre som teller og det er fordi det er materialene inne i madrassen som avgjør om du sover godt i mange år, eller ikke. Det er en fordel at sengen er fin å se på og gjør seg godt på soverommet, men den skal også inneholde kvaliteter som gir deg god søvn.

I tillegg til en bra seng er det mye annet som er viktig for få det hyggelig på soverommet, så i samarbeid med Svane deler jeg derfor:

10 TIPS TIL SOVEROMMET

10 tips til soverommet

1. Først og fremst – invester i en god seng som passer for deg!

2. Gode dyner, puter er selvfølgelig også veldig viktig. Og ikke spar på putene – det er få ting som slår en seng full av deilige puter : )

3. Mykt og deilig sengetøy er også et must for en ekstra behagelig søvn. Om du ikke har prøvd lin-sengetøy ennå, så anbefaler jeg dette på det varmeste. Nydelig året rundt!

4. Et teppe ved sengen gir rommet en lun og god følelse. Ikke minst får du en varm start på dagen når du plasserer føttene på gulvet.

5. Multifunksjonelle møbler er vinden – hva med å bruke en krakk som nattbord? Som jeg har nevnt tidligere så elsker jeg å bringe naturen inn, og denne krakken i tre gir både varme og god kontrast til det ellers kalde interiøret.

10 tips til soverommet

6. Bilder/malerier skaper stemning på soverommet, men som du ser så trenger det ikke nødvendigvis henge på veggen. Sett det på gulvet, så kan du enkelt bytte det ut når du ønsker noe nytt.

7. For et litt anderledes og tøffere uttrykk kan du gjerne bruke en gulvlampe som nattbordslampe. Perfekt om du ikke vil henge noe på veggen, eller ønsker å ha nattbord.

8. Et sengeteppe gjør en oppredd seng enda mer innbydende og kan også gi ekstra varme nå som kulda kommer. Bruk gjerne et deilig pledd som jeg har gjort her.

10 tips til soverommet

10 tips til soverommet

9. Er du den som liker et stort nattbord med mye plass, da kan en skrivebordskuffeseksjon være et godt alternativ.

10. Hvis du liker å lese på sengen kan det også være en idé og bruke naturlig lys som denne oljelampen. Slik unngår du å gi øyet for mye lys før leggetid.

DRØM SØTT!

Svane seng 10 tips til soverommet
photos © Nina Holst

Lagre

Lagre

Lagre

Black kitchen_Sarah Widman for Alvhem

It´s always a pleasure to see the work of team Sarah Widman over at Alvhem, and this apartment is no exception. The devil is in the details for sure, and I love every little detail that I see and get very inspired by them as well. Let me share some things that´s worth noticing:

7 THINGS TO GET INSPIRED BY:

– The rustic wooden details in the kitchen – a nice contrast to the black & white kitchen.
– The fantastic Kelim rug in the kitchen that adds warmth and personality.
– The simplicity of green branches in a glass vase
– The mix of light grey, beige, black and brown – my absolute favorite combo these days!
– All the different art – this makes this home more unique for sure.
– The reading corner. Notice the books in the windows.
– Linen bedding does always make a bed look super comfortable.

What do you get inspired by seeing this apartment? You can see the whole apartment here.

Dining area_Sarah Widman for Alvhem

Living room_Sarah Widman for Alvhem

Reading corner_Sarah Widman for Alvhem

Living room Sarah Widman for Alvhem

Bedroom_Sarah Widman for Alvhem

Window sill_Sarah Widman for Alvhem
photos via Alvhem

Lagre

Lagre

Decorating tips for the window sill

I have been asked if I could share some tips on what to put in the window sill. Normally, I would love to show some styling tips from my own home but that is a bit of a problem since I don´t have any window sills here. Therefore, I had to turn to some other sites for inspiration and I found just what I was looking for over at Alvhem and Fantastic Frank. They always have such inspiring styled homes for sale. Makes me want to buy a home in Sweden : )

Dreaming away looking at those homes, I noticed a few things you can decorate your window sill with:

– Plants and flowers – this is always a good idea!
– Books and stacks of magazines (Be careful if you have a beautiful book/magazine. It will fade in the sun)
– Vases and sculptures
– Lamps
– Candle holders

Just look at these wonderful photos, and see for yourself.

Hopefully you got some ideas… Maybe some of you have something to add to my list?

Decorating tips for the window sill

Decorating tips for the window sill

Decorating tips for the window sill

Decorating tips for the window sill
photo 1-3: Alvhem / 4-5: Fantastic Frank

Lagre

Lagre

Lagre

Living room Stylizimo

I have had a few hours relaxing on the couch this weekend, and the rest of the time was spent cleaning up in the attic, the storage room downstairs, and in all the kitchen cabinets. I have to admit that I have been saving too much stuff, and it was about time to get rid of all the things that we do not need/use. So no more “nice to have” or “maybe I will get use for it later”… It is better to give it away or sell it to someone who actually will use it. The best part of selling the things that you do not use, is that you get money to buy something you really need or want : )

Bunadspledd Andreas EngesvikGrey living room Stylizimo
photos © Nina Holst

Lagre